Station Hilversum Mediapark

Hilversum beschikt over twee treinstations. Station Hilversum en station Hilversum Mediapark. Het station Hilversum Mediapark opende haar deuren voor het eerst in 1974. Toendertijd was de naam Hilversum NOS. Het station is gebouwd om zo eenvoudig bij het Media Park terecht te komen. Deze ligt op ongeveer een kilometer afstand en is zes minuten lopen. Het is een klein station met twee sporen en daarom zijn er ook maar weinig voorzieningen beschikbaar.

Fiets stallen

De NS heeft slechts één terrein gebouwd waar je je fiets kunt stallen. Helaas is dit wel een onbewaakt terrein wat je misschien beter kan doen beslissen om met de bus of de auto richting het station te reizen. Het voordeel is wel dat je fiets stallen helemaal gratis is.

Gratis je auto bij het station

Als je met de auto naar het station Hilversum Mediapark komt kun je deze vrijwel overal gratis parkeren. Als er geen plek is kun je in één van de zijstraatjes parkeren in de woonwijken waar je altijd wel een lege plek vindt. Aan de voorkant van het station zijn er ook parkeerplaatsen beschikbaar maar hou er rekening mee dat sommige plekken alleen voor vergunninghouders zijn of voor taxi’s. Dit wordt duidelijk aangegeven gemaakt met borden.

Met de bus naar het Mediapark

Zoals eerder gezegd is het slechts zes minuten lopen naar het Mediapark toe. Als je niet te voet wilt gaan omdat het bijvoorbeeld slecht weer is kun je ook kiezen om de bus te pakken. Aan de voorkant van het station zit een bushalte die richting het Mediapark rijdt. Je kunt ook vanaf hier de bus nemen richting het centrum van Hilversum. Dat is een stuk goedkoper dan wanneer je je auto in het centrum van de stad moet parkeren.