Hilversum centrum

Ben je een echte fan wat betreft winkelen? Dan ben je in Hilversum aan het goede adres! In het stadscentrum vind je namelijk tal van bekende en minder bekende winkels. Wil je bijvoorbeeld nieuwe schoenen kopen, dan kun je terecht bij de Scapino. Als je van de kleine prijsjes bent is de Action wellicht een goede keus voor jou. Ook deze vind je midden in het centrum, naast de Q-park Hilvertshof. Naast deze parkeergarage vind je trouwens ook de Primark, de bekende kledingwinkel met betaalbare kleding.

Lunchen en dineren in Hilversum centrum

Als je eenmaal klaar bent met winkelen dan kun je even tot rust komen bij de één van vele eet- en drinkgelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan MOJO of Bistro VOS. Maar je kunt ook terecht bij bekende namen zoals de McDonald’s Hilversum. Je vindt deze aan de Kerkstraat 16, 1211 CN Hilversum. Het voordeel van de McDonald’s zijn de lange openingstijden. Het maakt dus niet uit of je toe bent aan een lekker ontbijtje of een hamburger menu. Bij de McDonald’s Hilversum kan het allemaal!

Bereikbaarheid Hilversum centrum

Vanaf het treinstation Hilversum loop je zo het centrum in. Voordeel van de trein ten opzichte van de auto is het feit dat je geen parkeerkosten hebt. Daarnaast loopt je ook niet het risico dat je op een drukke winkeldag geen parkeerplek kunt vinden. Wil je toch met de auto naar het centrum van Hilversum, dan kun je parkeren bij City Parking, Q-Park Hilvertshof of Silverpoint.

De natuur in Hilversum

Hilversum kent een rijke natuur. Er zijn verschillende parken aanwezig, waar bezoekers kunnen genieten van de rust, de ruimte en de prachtige natuur. Het is een uitgelezen plek voor een picknick, een wandeling of om te sporten.

Pinetum Blijdenstein in Hilversum

Pinetum Blijdenstein is een bos- en parkgebied in Hilversum. Het gebied heeft een grootte van 2 hectare en werd gesticht in het jaar 1898. In het gebied staan ongeveer 400 naaldbomen. Hierdoor wordt dit park ook wel een pinetum genoemd. Naast de naaldbomen vind je in deze botanische tuin ook heel wat rododendrons en andere soorten planten.

Het Pinetum Blijdenstein is een populair gebied voor wandelaars, joggers en natuurliefhebbers. Het heeft verschillende routes en paden en is daardoor uitgestrekt en afwisselend. Er zijn ook verschillende picknickbanken en -tafels waar bezoekers kunnen rusten en genieten van de natuur.

Het Goois Natuurreservaat vlakbij Hilversum

Het Goois Natuurreservaat is een reservaat in de buurt van Hilversum. Het is een van de grootste natuurgebieden in de omgeving van de stad. Dit natuurgebied is een samensmelting van 65 aparte natuurgebieden. Er zijn verschillende wandel- en fietspaden, en er zijn meerdere vogelsoorten en plantensoorten te zien. Je kan het volledig gratis ontdekken.

Overnachten in Hilversum

Hilversum ligt in het Gooi, een streek waar het platteland en de stad dicht bij elkaar liggen. De gemeente heeft daardoor een groen karakter. In Hilversum zijn verschillende soorten overnachtingen mogelijk, afhankelijk van je budget. Er zijn betaalbare opties beschikbaar voor ieders budget. Zo kun je in een hotel, B&B, hostel of vakantiehuisje overnachten. Hilversum heeft een aantal mooie hotels, zoals het Amrâth Hotel. B&B’s in Hilversum zijn bijvoorbeeld Het Tuinhuis of B&B De Gooische Stede. Vakantiehuisjes in Hilversum zijn te huur bij bijvoorbeeld Belvilla, Natuurhuisje of HomeToGo. In de buurt van Hilversum zijn ook verblijven op een camping mogelijk, waar je kan overnachten in chalets of stacaravans.