Bezienswaardigheden Hilversum

Hilversum staat met name bekend om het Mediapark en goed nieuws, hier kun je tegenwoordig ook een bezoekje aan brengen. Maar de stad heeft nog een heleboel meer te bieden en kent een tal van geweldige bezienswaardigheden die op je bucketlist zouden moeten staan. Denk aan Museum Hilversum, het natuurgebied Hoorneboegse Heide of het winkelcentrum Hilvertshof.

Mediapark

Als je aan Hilversum denkt komt er waarschijnlijk meteen één ding in je op: het Mediapark. Sinds korte tijd is het mogelijk om het Mediapark te bezoeken en alles te weten te komen over hoe media wordt gecreëerd. Bezoek de indrukwekkende studio’s waar televisieprogramma’s als Voetbal Inside, Dit was het nieuws, en The Voice of Holland worden opgenomen. Voor de techneuten is het natuurlijk boeiend om te zien hoeveel kabels er worden gebruikt en welke camera's in welke hoeken staan. Het kan natuurlijk ook zijn dat je deze dag extra veel geluk hebt en een bekende Nederlander kan ontmoeten! Een dag naar het Mediapark is leuk iedereen.

Winkelcentrum Hilvertshof

Winkelliefhebbers opgelet! Als je een dag lekker wilt gaan shoppen ga dan eens naar het Winkelcentrum Hilvertshof. Er is een groot aantal winkels te vinden onderverdeeld in meerdere verdiepingen. Veel winkels die je waarschijnlijk wel kent zijn aanwezig. Denk onder andere aan de Primark, H&M, ICI PARIS XL, Zara en de Zeeman. Verder is er natuurlijk voldoende horeca aanwezig zodat je heerlijk kunt gaan lunchen. Van al dat shoppen krijg je immers honger. Parkeren kan eenvoudig in de parkeergarage. De kosten hiervoor bedragen € 2,00 per uur.

Hoorneboegse Heide

Ben je een echte natuurliefhebber reis dan eens af naar de Hoorneboegse Heide dat te vinden is net buiten de stad. Het is maar liefst 1,45 km² groot en heeft een landschap dat open is. Tijdens de wandeling kan je zomaar verschillende runderen ontmoeten. Blijf natuurlijk wel op een afstand. Opvallend aan dit natuurgebied is dat het een archeologisch monument is. Dit komt omdat er tientallen grafheuvels zijn ontdekt.

Museum Hilversum

Het Museum Hilversum is zeker ook een bezoekje waard als je de stad gaat bezoeken. Je vindt hier een grote collectie indrukwekkende foto’s die niet alleen door professionals zijn geschoten maar ook door mensen die je helemaal niet kent. Daardoor komen er vaak opvallende beelden naar voren die je aanspreken. Er zijn verschillende categorieën dus er past altijd iets bij je. Denk bijvoorbeeld aan sport, natuur maar ook nieuws. Mocht je het afgelopen seizoen van het Perfecte Plaatje hebben gevolgd kun je ook alle foto's van de winnaar bezichtigen.

Dudok Architectuur Centrum

In het Raadhuis is het Dudok Architectuur Centrum te vinden. Hier is het werk te vinden dat is gecreëerd door Willem Marinus Dudok. Leuk feitje om te weten is dat het raadhuis ook is ontworpen door deze man. Het is ook een mogelijkheid om op pad te gaan samen met een gids. Je zult dan worden rondgeleid in het Raadhuis maar ook andere bouwwerken die zijn ontworpen door Willem Marinus Dudok. Als afsluiter ga je de toren beklimmen waar je een prachtig uitzicht over de stad hebt.